:::: MENU ::::

Gratis tips

Slapen (en niet chillen) in bed

Vorige week had ik een patiënt in de praktijk, een tiener.

Ze sliep al jaren heel slecht. Ze had meerdere heftige dingen meegemaakt, maar had daar naar eigen zeggen geen last van. Ze piekerde niet en lag niet te malen in bed.

Ze had vaak moeite met inslapen en werd ook meerdere keren per nacht wakker en kon dan niet snel weer in slaap vallen. Soms lag ze wel een uur wakker ‘s nachts voordat ze weer een beetje kon slapen. Na het doornemen van haar dagindeling kwamen we er achter dat ze niet veel actief is gedurende de dag. Geen sport, geen fanatieke inspanning. Ze gaat naar school, helpt thuis, hangt met vriendinnen. Is net als vele andere veel op haar telefoon bezig.

Alleen het belangrijkste van alles waardoor ze niet goed slaapt is dat ze veel op haar bed  aan het chillen is. Na school ligt ze op bed filmpjes te kijken. Ze eet en helpt haar moeder met opruimen. Ze gaat douchen en ligt rond 20:30 uur op bed om nog wat op haar telefoon op YouTube te kijken, instagram en fb checken,  om daarna rond 21:30 uur daadwerkelijk te gaan slapen in bed. Naast dat ze niet veel beweging heeft overdag is wel het belangrijkste dat ze haar bed gebruikt als hang plek.

Hierdoor is het voor het lichaam niet duidelijk wanneer het slaaptijd is of relax tijd. Waardoor ze ook slecht slaapt.

Ze is wat vaker gaan wandelen en heeft haar bed alleen gebruikt om te slapen en niet om te chillen. Na een paar weken ging het slapen al heel goed.

Verwacht je nou niet dat het beter gaan slapen bij jou zo simpel op te lossen is? Kijk dan eens hier voor meer informatie en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Laat een reactie achter