:::: MENU ::::

Over mij

1304345991NDSC01833__2_verkl

Soms is de oplossing een hele zoektocht

Na 10 jaar ervaring als oefentherapeut Cesar ben ik nog steeds verbaasd over het aantal patiënten die pas na vele andere therapieën bij mij komen. Terwijl de klachten wel duidelijk met een verkeerde houding/gedrag te maken hebben. Je kunt je rug heel sterk maken of jezelf laten kraken maar als je bijvoorbeeld de gehele dag je rug te hol houdt dan zal je rugpijn altijd terugkeren. Ook niet gek natuurlijk, want wie weet nu wat een oefentherapeut precies doet en hoe weet je überhaupt dat je houding niet goed is? Je doet gewoon je dagelijkse dingen, je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen, maar hoe je je lijf er bij gebruikt daar denk je meestal niet over na.

Waarom ik oefentherapie zo’n leuk vak vind

Ik vind het ontzettend leuk om mensen meer te leren over hun lichaam, de houding, hun gedrag en hoe dit in relatie staat tot hun klachten. Het is ook een uitdaging want je houding en je gedrag veranderen doe je niet even. Het mooiste is als de patiënten hun eigen therapeut/coach zijn geworden, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van anderen. Je kent je eigen lichaam het beste, maar je kunt er vaak meer uithalen dan je zelf denkt.

Wat je over mij moet weten

Ik werk graag met gemotiveerde patiënten, die niet afhankelijk willen zijn van iemand anders (bv een partner of therapeut) en graag zelf iets aan de klachten willen doen, die willen veranderen en niet komen met de reactie ‘dit doe ik al heel mijn leven zo, dus dit kan ik niet veranderen’.

Als jij zelf aan de slag wil dan help ik je graag daarbij met een vriendelijke resultaatgerichte aanpak. Ik houd niet van eindeloos behandelen en heel veel oefeningen meegeven voor thuis.  Wat je moet oefenen of veranderen is zoveel mogelijk tijdens de dagelijkse bezigheden toe te passen, zodat het zo min mogelijk tijd kost.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat…

… ik thuis een man en kinderen heb, twee jongens Thijn (2014) en Jurre (2016)

… ik elke week met de jongens ga zwemmen en dat ik zelf badminton en ook competitie speel

… ik dol ben op het strand (maar niet als het bloedheet of ijskoud is)

… ik graag met vrienden gezelschapsspellen doe (goed ben in tekenen en liplezen en slecht in de categorieën muziek en film)

… je me blij maakt met een avondje uit eten en het ontsnappen uit een escaperoom

… je me kunt wakker maken voor chocolade (liefst melk met hazelnoten)

Denk je dat ik de therapeut ben die jou kan helpen om van je klachten af te komen? Neem dan contact op, stuur een mail of bel me.

Tot Gauw!